Через війну в Україні опалювальний сезон - це окремий головний біль влади, тому готуються до прийдешньої зими більш ретельно ніж зазвичай.

Чиновники сподіваються запустити опалення пізніше, враховуючи погодні умови. Про це розповів міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Ми готові з 15 жовтня включити опалення у багатоквартирних будинках, але, за прогнозами, жовтень має бути теплим. Я впевнений, що, особливо на півдні, ми включатимемо тепло ближче до кінця жовтня-початку листопада, — зазначив Чернишов.

З 24 регіонів, 16 областей готові до старту опального сезону повністю. А от у Донецькій та Харківській областях складається окрема ситуація, і йде робота над тим, щоб наслідки бойових дій ліквідувати якнайшвидше.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також чиновник розповів, що Україна посиленими темпами нарощує запаси газу, вугілля тощо.

Видобуток вугілля, скріншот з відео
Видобуток вугілля, скріншот з відео

Він зазначив, що у разі температури нижче 8 градусів впродовж трьох діб, місцева влада буде приймати рішення самостійно, щоб умикати опалення. Наразі також відомо, що вартість електроенергії підійматися не буде.

Нагадаємо, ми писали, що не поспішайте купувати радіатори опалення: лікар Комаровський попередив усіх українців про небезпеку.

Як повідомляв "Знай.ua" грошова форма субсидій, та опалювальний сезон в умовах війни: у Мінсоцполітики розповіли про зміни.

Також "Знай.ua" інформував, коли українцям увімкнуть опалення та як зміняться ціни в платіжках.