Оксана Жолнович, Міністр соціальної політики України, про опалювальний сезон та субсидії.

На сторінці у Facebook Оксана Жолнович розповіла, чи готова україна, зокрема в соціальній сфері до опалювального сезону.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

За її словами вони витратили на субсидії лише 68%, що становить 25 млрд грн. Загалом на весь опалювальний рік заплановано 37 млрд, тому у відомстві розраховують, що грошей на виплати субсидіантам вистачить. Міняти форму надання субсидій - не будуть. Адже грошова форма - повністю себе виправдала, стала більш економною та в умовах війни вона буде більш доцільною.

Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebook
Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebook

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наш аналіз доводить, що саме грошова форма виплати субсидії дозволяє ефективно її використовувати. Оскільки сьогоднішня ситуація, наприклад, людина отримує субсидію, і ми її розрахували на газ, світло, воду і опалення. І припускаємо, не дай Боже, там обстріл і зруйнували теплоцентраль. Якийсь час немає опалення, і людина собі збільшує витрати на електроенергію, але кошти йдуть єдиним рахунком. Родина собі може спокійно розподілити де збільшити, де зменшити використання за власною потребою. - заявила Жолнович.

Також Жолнович розповіла про механізм отримання субсидії на тверде паливо. Якщо у людини є субсидія лише на придбання твердого палива, то вона надається лише раз на рік.

Розраховується все індивідуально. Обов'язковий платіж за комуналку може становити 7%, якщо, наприклад, дохід сім'ї менший за мінімальні стандартні норми.

Нагадаємо, ми писали, що субсидії надаватимуться по-новому: у Мінсоцполітики розповіли про важливі зміни.

Як повідомляв "Знай.ua" коли українцям увімкнуть опалення та як зміняться ціни в платіжках

Також "Знай.ua" інформував, що якою буде середня температура в оселях взимку: як готуються в умовах війни.