10 жовтня – черговий трагічний день в історії незалежної України. Російські окупанти влаштували масований обстріл ракетами по всій території країни і потрапили навіть на дорожні ділянки.

Саме тому водіям дали поради, як правильно поводитися під час повітряної тривоги. При правильному алгоритмі дій це може врятувати як ваше життя, а й транспортний засіб.

Більшість водіїв вірять у те, що, перебуваючи в автомобілі, можна уникнути ракетного удару, але сувора реальність показує інший результат. Вранці понеділка, 10 жовтня, росіяни вдарили по проїжджій частині в столиці, і в результаті кілька машин було знищено, а частина просто постраждала.

Підірвана автівка. Фото: скриншот Telegram
Підірвана автівка. Фото: скриншот Telegram

Втекти від цього неможливо, оскільки швидкість ракети в кілька разів вища за будь-який транспортний засіб. Якщо до цього додати ще й міський трафік, то шансів на порятунок практично немає.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Насамперед водіям потрібно триматися далі від центру, а також критичної та енергетичної інфраструктури. Плануючи свій маршрут вам потрібно обов'язково все прорахувати та знайти альтернативу, оскільки це може коштувати життю.

Без гострої необхідності і зовсім краще не виїжджати в центр міста, а якщо тривога все ж таки застала вас, то залиште автомобіль на парковці, і негайно вирушайте в укриття.

ракетні удари по Києву
ракетні удари по Києву

Завдання водія максимально мінімізувати ризики для себе та пасажирів, оскільки від російських окупантів очікується чого завгодно.

Якщо дрон-камікадзе або ракета видно в небі і вони летять у точку неподалік вас, то водій та пасажири мають лише кілька секунд, щоб зайняти найбільш безпечне становище.

Вибухи у Києві, фото: вільне джерело
Вибухи у Києві, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що пропагандисти відправили Володимира Зеленського до бункеру у Львові, а гарант зняв відео на Банковій

Раніше повідомлялося, що експерт Олександр Коваленко негайно зажадав від Заходу далекобійних ракет ATACMS.

Також Резніков і Арестович побачили в масованому ракетному ударі по Україні розпад росії.