Часто свято Покрови Божої Матері 14 жовтня у народі асоціюють із народними традиціями та звичаями. Але вони стоять не першому плані історія свята.

Найперше - це те, що дуже багато дівчат вважають, що саме свято Покрова Богородиці допоможе їм вдало вийти заміж.

Фата на нареченій, фото pxhere
Фата на нареченій, фото pxhere

"Вони символічно одягають фату, одягають хустку після того, як виходять заміж і вірять, що Пресвята Богородиця допоможе. Віра ця є правдива і виправдана, але на першому місці має стояти прохання до Богородиці, а не якийсь символізм - наприклад, чи та фата, чи та хустка" , - наголошує старший викладач кафедри богослов'я та філософії КПБА, кандидат богословських наук, священик Михайло Омелян.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Обряди на Покров, які допоможуть дівчині зустріти нареченого

Отже, тим, хто хоче швидше вийти заміж, варто дотримуватись таких прикмет.

Обов'язково варто сходити до церкви.

Там, треба буде поставити свічку перед іконою Покрова Богородиці і вимовити слова: "Покров-батюшка, крий землю сніжком, а мене женишком" або "Покров-Матушка, крий землю сніжком, а мене молоду хусткою".

Купіть букет квітів, принесіть його додому та поставте у вазу в центрі столу.

Не забудьте провести обряд із залучення до свого життя нареченого.

Придбайте біле простирадло і накиньте його на себе як плащ. Потім запаліть церковну свічку і скажіть замовляння стільки разів, скільки вам виповнилося на даний момент повних років: "Покрове, Покрове! Землю небесною крупою накрий, а мене, (ваше ім'я), накрий канітелю весільною. Богородице, пішли мені нареченого славного, нареченого - вірного! В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь". Після чого загасіть свічку, а простирадло акуратно застлайте на ліжко. Наступні 3 ночі спіть на ньому, після чого спаліть його.

Валерій Залужний на весіллі. Фото: facebook.Тамара Горіха Зерня
Валерій Залужний на весіллі. Фото: facebook.Тамара Горіха Зерня

Також існують різні традиції святкування у козацтві та у захисників Батьківщини.

"Але треба пам'ятати, що найголовніше у цьому святі – це прославити Пресвяту Богородицю, Матір Бога нашого. І, тим самим, відсвяткувати цей день правильно, а не вдаватися до якихось символічних традицій", - зазначає священик ПЦУ.

Нагадаємо про Покров Пресвятої Богородиці 2022: як правильно провести цей день українцям, щоб наблизити нашу перемогу.