Садити капусту можна не лише навесні, але й восени. Щобільше, посадка під зиму дає дуже добрий результат. Проте, потрібно знати, як правильно посадити капусту перед зимою, аби отримати хороший ранній урожай.

Не даремно підзимові посадки знайшли популярність. Культури, які були висаджені восени, на кілька тижнів раніше починають родити. А це досить таки непогано, особливо коли хочеться чогось свіжого в весняний період.

Як правильно провести посадку розповідає Ukr.Media, адже восени цей процес дещо відрізняється від весняного. Посадка в ґрунт восени цього овоча має кілька особливостей

поле, капуста
поле, капуста

Правила посадки капусти восени:

1. Вибір капусти. Підійде будь-який вид капусти. То ж садити можна білокачанну, броколі, цвітну. Проте обирайте лише сорти, які є середньостиглими або пізньостиглими. Ранні сорти можуть загинути.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

2. Підготовка грядки. Провести її потрібно за місяць до планованої посадки овоча - обов'язково до перших заморозків. Передусім внесіть у ґрунт комплексні добрива з фосфором і калієм та органіку. У важку глинисту землю вносять золу, пісок або листовий перегній.

Вирощування капусти, кадр з відео
Вирощування капусти, кадр з відео

3. Посадка насіння. Починати її потрібно після того, як швидко минули перші легкі заморозки. А саме у період, коли температура стабільна без різких стрибків. Приступати до посадки насіння можна, коли температура повітря не буде перевищувати 0 градусів.

4. Нюанси висадки. Насіння потрібно помістити в суху землю. Дуже важливо не поливати її. Адже у цьому разі капуста почне проростати й у результаті загине в холодну погоду. Борозни засипають садовим ґрунтом, торфом і піском у пропорції 1:2:1. Грядку укривають матеріалом або гіллям ялинки, щоб захистити від заморозків.

Розсада капусти, кадр з відео
Розсада капусти, кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення