На українських АЗС стрімко зростають ціни на автогаз. За тиждень цей вид палива подорожчав на 46 копійок – до 26,85 гривні за літр. Експерт прогнозує, що ціни продовжать зростати та неприємно здивують водіїв. Про це повідомляє enkorr.

Середня роздрібна ціна на скраплений газ на АЗС за тиждень із 7 по 14 жовтня піднялася на 46 копійок - до 26,85 гривні за літр. Зокрема мережі WOG та ОККО підняли ціни в середньому на 30 та 20 копійок за літр відповідно. Найбільш стрімке зростання вартості відбулося на АЗС "Авантаж 7" - на 40 копійок, БРСМ - на 44 копійки та станції "Привату" - 68 копійок за кожний літр.

Автогаз, скріншот: YouTube
Автогаз, скріншот: YouTube

Оператори ринку наголошують, що головною причиною стрибка цін на цей вид палива стало оновлення запасів за рахунок ресурсу, за яким почали платити акциз. Прогнозується, що вже найближчим часом вартість автогазу досягне позначки 29 гривень за один літр.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"Крім акцизу на ціну також впливають перебої із постачанням ресурсу з Європи та зростання котирувань на нього. Якщо рахувати за останніми котируваннями, то ціна в Україні може досягти 28-29 грн/л", - прогнозує експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на бензин та повернення дефіциту: як АЗС намагаються заманити клієнтів знижками на дороге паливо.

Також наш портал інформував, як зміняться ціни на пальне після повернення Володимиром Зеленським акцизи: детальна аналітика.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.