Українці не упустили можливості завести "євробляхи", коли такою була, у тому числі і на початку вікни, яку почала росія.

Зараз же повсюдно почалося штрафування, а так не хочеться розлучатися зі своїми кревними, ще й у розпал вікна, коли кожна копійка на рахунку. Як не платити штраф за "євробляху" розповіли у юридичній компанії "Дорожній адвокат".

"Евробляхи", фото "Спецкор"
"Евробляхи", фото "Спецкор"

Власникам авто на іноземній реєстрації продовжують вручати протоколи про штрафи, хоча офіційно у Держприкордонслужбі заявили, що під час війни цього не робитимуть;

Йдеться про санкції за несвоєчасне вивезення "євробів", які передбачають штрафи у розмірі до 170 тис. грн або навіть конфіскацію машини.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Так, у березні митниця повідомила про "автоматичну" зупинку/продовження термінів тимчасового ввезення транспортних засобів, терміни зворотного вивезення яких припадають на період після 24 лютого. Після цього багато власників "євроблів" не проводили відповідного оформлення термінів тимчасового ввезення машин. Однак потім митниця видалила своє офіційне повідомлення та почала розсилати протоколи про порушення митних правил.

Власники " євроблях "придумали новий спосіб, як не платити штраф, фото"джедаї"
Власники " євроблях "придумали новий спосіб, як не платити штраф, фото"джедаї"

У юридичній компанії зазначили, що для продовження або зупинення терміну перебування авто в Україні потрібна письмова згода митного органу, через який було ввезено машину. Таке рішення можна отримати після відповідної заяви, в якій зазначаються конкретні причини.

"Лише це рішення відповідно до закону є підставою для продовження/зупинення терміну перебування авто в Україні внаслідок непереборної сили. А будь-які інформаційні повідомлення Державної митної служби на інтернет-ресурсах не завжди враховуються" , - наголосили у "Дорожньому адвокаті".

Нагадаємо, що у Верховній Раді України оголошено про нові штрафи для водіїв.

Раніше ми повідомляли, що не лише автогаз: на українських АЗС дорожчає ще один популярний вид палива.