Тим українцям, які мають якісь стосунки з банками, варто бути уважними до їхніх оголошень. Особливо якщо ви прив'язані до конкретного відділення.

Так, усіх громадян нашої країни попередили про те, що банківські установи можуть закривати свої відділення, пояснюючи це безпекою працівників.

Про це повідомляє UBR.ua з посиланням на аналітика компанії Esperio Олександра Болтяна.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Болтян вважає, що банки зараз зацікавлені у закритті відділень та шукають будь-який привід, який би допоміг відвернути увагу від фінансового стану фінустанови.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Банки можуть обмежити дні та години роботи з метою підвищення безпеки співробітників. Сектор загалом почувається погано, але якщо почнуть закриватися банки через відсутність фінансування, це спровокує колапс у системі з наступним дефолтом. А якщо закрити банки чи відділення з формулюванням про небезпеки функціонування в поточних умовах, мови про дефолт поки не йде" , - сказав аналітик.

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Болтян додав, що банки практично перестали видавати кредити, а решта функцій доступна клієнтам онлайн.

"Люди зможуть і надалі користуватися електронними грошима або класти гроші на картку за допомогою банкомату. Кредити і без того вже майже не видають. А депозитні вклади можна розміщувати онлайн за бажанням. З тієї частини населення, хто не користується смартфонами, чекатиме припливу грошей до "Період війни не доводиться. Тому банки, ймовірно, підуть шляхом скорочення офлайн-активності" , - вважає він.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що експерт розповів , як останній квартал року змінить ціни на продукти .

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк залишив українку без грошей у кишені, без пояснень заблокувавши всі рахунки.