Цінники в супермаркетах змінюються чи не щодня... у всьому виною повномасштабна війна, яка відбивається як інфляція.

Але українці звикають до цього. А зараз є можливість обговорити вартість цитрусових, адже вони б'ють рекорди. Особливо лимони та апельсини. Про що повідомляє АгроТренд.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Якщо раніше ціна апельсинів була 76,60 грн/кг, то зараз вона змінилася у бік подорожчання трохи більше ніж на гривню - 77,85 грн/кг. Найнижчу ціну на цей цитрусовий можна було помітити у супермаркетах Varus. Там вони були близько 59,90 грн/кг. А ось МегаМаркет здивував антирекордом – 98,80 грн/кг. Апельсини Преміум навпаки впали у ціні на три гривні – з 85,01 грн/кг до 81,95 грн/кг.

А тепер перейдемо до лимонів. Ціна на них зросла. У Метро – 62,80 грн/кг, у МегаМаркеті – 89,00 грн/кг. Варто трохи відійти від теми та поговорити про банани та виноград, адже вони теж подорожчали більш ніж на 10 гривень - 65,30 грн/кг (банани), 74,90 грн/кг (виноград).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

І якщо всі ці фрукти лише й бачать перед собою лише шлях підвищення цін – є один вітчизняний продукт, який падає у вартості. Йдеться, звичайно ж, про яблука, середня ціна на які впала десь на цілих 7 гривень – з 20,58 грн/кг до 13,43 грн/кг.

Нагадаємо, експерт розповів, як останній квартал року змінить ціни на продукти: позитивного мало

Як повідомляв "Знай.ua", м'ясні страви стануть доступними не всім: ціни на свинину в Україні зросли до захмарних кордонів.

Знай.ua писав, щоб капуста вродила раніше: як правильно садити овоч під зиму