Стало відомо, що в Україні тепер більше не буде жодної банківської таємниці. Податківцям розкриють майже всі відомості про рахунки всіх клієнтів.

Про це повідомила у Facebook директор та засновник LLC Holding Company "Golden business group" Марина Дмитрієва.

Справа в тому, що незабаром в Україні мають запровадити міжнародні стандарти звітності CRS. Саме тому таке поняття як банківська таємниця просто перестане існувати.

Банківська карта. Фото: скриншот Youtube
Банківська карта. Фото: скриншот Youtube

Усі фінансові установи будуть зобов'язані передавати всі відомості про рахунки клієнтів, які зареєстровані в іншій країні Звітність з того моменту будуть проводитись за рахунками юридичних та фізичних осіб.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Це допоможе збільшити прозорість та надійність податкової системи. Тобто великий крок до майбутнього нашої країни без корупції та ще один крок до Європейського союзу.

Тепер щороку всі банки будуть зобов'язані надіслати звіт за рахунками, які відкриті не резидентами до Податкової служби, а ось вони, у свою чергу, вже відправлять дані до країни реєстрації потрібного клієнта.

"Взаємно автоматично та щорічно українські податківці отримуватимуть відповідну звітну інформацію від країн-партнерів із CRS", – каже Марина Дмитрієва.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

Усі правила, мабуть, почнуть діяти вже з 1 січня наступного року, але для цього потрібно припинити дію воєнного стану. Якщо війна на той час не закінчиться, його знову відкладуть.

Порушення норм звітності CRS обіцяє банкам величезні штрафи. Сума штрафу може становити від 3350 до 670 000 грн, що еквівалентно 0,5-100 мінімальним зарплатам, а також може досягти 1% від річного доходу банку-порушника.

Скрін, відео YouTube ПриватБанк
Скрін, відео YouTube ПриватБанк

Нагадаємо, що в безпеці лише Монобанк: українців попередили про масове закриття відділень

Раніше повідомлялося, що штрафи за "євробляхи": українцям підказали, як не платити нечувані суми за авто

Також, водії, приготуйтеся: чи вистачить Україні морозостійкого дизеля на зиму, і чи це вплине на ціну