16-річна Асра Панахі відмовилася виконати пропагандистський гімн, який вихваляє верховного лідера аятолу Алі Хаменеї.

До однієї з жіночих шкіл іранського міста Ардебіль, у якому не зупиняються протести, прибув загін поліцейських, який зажадав від учениць виконати хвалебний гімн. Дівчата відмовились співати, за що були жорстко побиті. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на повідомлення від профсоюзу вчителів Ірану.

Протести в Ірані. Фото: скриншот twitter
Протести в Ірані. Фото: скриншот twitter

У результаті 10 учениць опинилися в лікарні, зокрема Панахі, яку не вдалося врятувати.

Після побиття, силовики заарештували також ще декількох дівчат та відвезли їх у невідомому напрямку, їхня доля невідома по цей час. Після вбивства школярки, протести в Ардебілі спалахнули з новою силою.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На відеозаписі, розміщеному 16 жовтня у твіттері, видно, як протестувальники закидають поліцейських камінням та палять автомобільні покришки.

Гей, полковник! Сьогодні черга нашої доньки, завтра — вашої. Це трапиться і з вами - кричать протестанти, погрожуючи неминучою розправою за смерть дівчинки.

Нагадаємо, ми писали, що хоробрі іранські жінки поставили на вуха всю країну: режим палає, заворушення охопили міста.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні готують потужну відповідь іранським "Шахідам", показавши нову розробку: "Так треба, повірте".

Також "Знай.ua" інформував, що "Імпотентний Укроборонпром": Романенко вимагає негайних змін у керівництві, де наші дрони?