Повномасштабна війна в Україні триває вже майже вісім місяців. Коли цей кошмарний сон закінчиться – ніхто не знає, тож народ почав адаптуватися до нинішніх умов. У тому числі мова і про школярів.

На тему освіти під час війни висловився Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у власному Telegram -каналі, де регулярно повідомляє про нинішню ситуацію у цій сфері.

Наприклад, на сьогоднішній день цілих 70% українських шкіл мають укриття, в які діти спускатимуться у разі повітряної тривоги. Тобто це дозволяє їм далі навчатися "за партами".

Ще 30% шкіл мають підготувати найближчим часом.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Також, Шкарлет зазначив, що якщо говорити про навчальні заклади загалом, то забезпеченість захисними спорудами становить понад 62%, а ось готовність до опалювального сезону сьогодні становить уже 90%. Тобто, найближчими тижнями це питання має вирішитися.

Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку
Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку

Варто також зазначити, що через обстріл українських міст, які частішали, дітей у більшості областей України було переведено на дистанційне навчання. Це рішення було раптовим, оскільки ніхто не очікував на новий терор.

З 10 жовтня до 14 діти мали сидіти вдома, а потім уже виходити на навчання, але вранці 17 жовтня все повторилося. Зокрема, у Києві та Київській області дітей залишили ще на один тиждень удома.

При цьому під час повітряної тривоги ніхто не вчиться, що знову робить велику прогалину в освітньому процесі.

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що за вартістю золота: українці почали готуватися до холодів і створили високий попит на дрова .

Раніше повідомлялося, що ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення

Також у Верховній Раді України оголошено про нові штрафи для водіїв: які спекуляції з номерами творять українці