Для мешканців та гостей української столиці з'явилися дуже "теплі" новини. Справа в тому, що у четвер, 20 жовтня, офіційно стартує опалювальний сезон. Згідно з технологічним графіком, всі будівлі почнуть підключати до системи теплопостачання.

Про це стало відомо завдяки заяві мера української столиці Віталія Кличка.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

"Рішення про старт опалювального сезону ми прийняли виходячи насамперед із погодних умов. Поступове похолодання та низьку температуру вночі", — пояснив Віталій Кличко.

Також важливим фактором для початку опалювального сезону є потреба в економії електроенергії, додав мер.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Щоб кияни не включали електрообігрівачі та кондиціонери та не перевантажували систему електропостачання", - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Варто також нагадати нашим читачам, що раніше у столиці вже розпочався опалювальний сезон для закладів соціальної сфери. Так, 7 жовтня, тепло дали лікарням, школам та дитячим садкам у Києві. Однак більшість таких закладів оснащено індивідуальними тепловими пунктами. Це дозволяє регулювати постачання тепла та економити.

Нагадай той факт, що українці готуються до складного опалювального сезону та непростої зими. В той же час, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цього року опалювальний мінімум у квартирах українців буде знижено до 16 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, як зігрітися взимку без опалення: 5 найкращих способів.

Раніше повідомлялося, опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії.

Також, які продукти подорожчають найбільше до кінця 2022 року: українців готують до найгіршого.