Для всіх українців, які уважно стежать за цінами на харчові продукти, є важливі новини. Нарешті є позитив - в Україні знизилася ціна на гречку та олію. Наразі люди на полицях супермаркетів можуть побачити зовсім інші цінники.

Про це стало відомо завдяки даним порталу Minfin.

Згідно з опублікованими даними, станом на четвер, 20 жовтня, соняшникова олія торгової марки Щедрий Дар подорожчала з 63,57 грн до 65,23 грн за 850 мл. А ось Олейна знизилася у ціні з 62,35 грн до 61,20 грн за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Середній цінник гречки знизився з 87,94 грн/кг до 78,70 грн/кг. Вартість стартує від 67,30 грн/кг (Ашан) до 89,90 грн/кг (Варус).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Також варто нагадати нашим читачам, що у вересні подорожчали майже всі категорії товарів. Найбільше зросли у ціні яйця – на 22,7% у місячному вирахуванні. На 12,1-3,1% зросла ціна сала, фруктів, рису, цукру, безалкогольних напоїв, риби та продуктів із риби, м'яса та м'ясопродукти.

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка зазначає, що з огляду на нинішню ситуацію важко прогнозувати, що подорожчає найближчим часом. Це пов'язано як з обстрілами росіян критичної інфраструктури України, так і з іншими моментами, такими як підвищення ціни на електроенергію.

Нагадаємо, "Тримайте в голові план Б": українцям порадили поїхати в село, щоб пережити морози.

Раніше повідомлялося, яйця по 80 – це ще не кінець? Українцям у цифрах показали, як зміняться ціни на найважливіші продукти.

Також горіхи, міцний сон та будильник: українцям розповіли, як правильно налаштувати організм для переходу на зимовий час.