Українцям доводиться ретельно підбирати меню, продукти та торгові точки, щоб вигідно придбати все необхідне. То ж про якість продукції слід дбати у першу чергу, щоб не мати потім проблем зі здоров'ям та не викинути гроші на вітер.

Оскільки свіже м’ясо є джерелом білка і вітамінів., його необхідно вживати в їжу всім. Головне пам'ятати, що він якості продуктів залежить якість здоров'я. Саме тому, дуже важливо вміти розбиратися в якості м'яса.

Як визначити, свіже чи куряче м'ясо

Передусім пам'ятайте, що у свіжої курятини завжди буде однорідний колір: блідо або світло-рожевий. Жодних сторонніх запахів від продукту не повинно бути.

Курятина. Фото: скріншот youtube
Курятина. Фото: скріншот youtube

Зверніть у вагу, якщо курятина липка, погано пахне, занадто бліда або на ній проявляються плями — її купувати категорично не можна! До головних ознак зіпсованості відносяться також втрата пружності та еластичності волокон.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Також зауважте, що жир та шкіра у птиці можуть бути виключно білого або жовтого кольору. В останньому випадку птицю скоріш за все годували кукурудзою. М'ясо також буде мати глянсовий блиск.

Тушкована яловичина, скріншот: YouTube
Тушкована яловичина, скріншот: YouTube

Як визначити на свіжість яловичини

Свіжа яловичина має нейтральний запах. Продукт краще не купувати, якщо чути кислі чи солодкі нотки. У хорошого м'яса насичений червоний колір і однорідна текстура. Зіпсоване ж м'ясо матиме на поверхні помітні кірки й темні плями.

Водночас свіже м'ясо буде гладким, сухим, пружним і блискучим. Якщо натиснути пальцем нас свіжий відруб, слід буде зберігатися кілька секунд.

М'ясо, фото: Pixabay
М'ясо, фото: Pixabay

Стосовно замороженого м'яса, то у цьому випадку буде складніше розібратися, адже продавці й виробники можуть його щедро заливати глазур'ю. Краще оминати такий товар, як і маринований шашлик.

Врахуйте, що у магазинах несвіже м'ясо щедро посипають спеціями та додають оцет. Все для того, щоб перебити неприємний запах і викладати на прилавок. Тому утримайтеся від таких покупок.

Курятина, кадр з відео
Курятина, кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено