Ціни на овочі в останній місяць осені приємно потішать гаманці українців. Вже відмічено зниження вартості яблук, буряків, капусти та картоплі. Не виключено, що подешевшають огірки та помідори. Прогнозом порадував співробітник Міністерства аграрної політики Сергій Гвоздь в ефірі "Суспільне Новини".

Останнім часом цінники у продуктових магазинах зовсім не тішать гаманці українців. Різкий ривок цін, зокрема, спровокувала повномасштабна війна і всі її негативні наслідки. Втім, після хвилі подорожчання на українців чекають хороша новина.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

У Мінагрополітики прогнозують, що у листопаді знизяться ціни на деякі овочі. Так, у жовтні вже почали падати ціни на картоплю, яблука, буряки та капусту. При цьому очікується, що картопля найближчим часом скине у ціні ще більше. Якщо зараз за кілограм овочів доводиться платити близько 9-12 гривень, то незабаром цінник опуститься до 7-9 гривень.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У відомстві не виключають падіння цін на огірки та помідори у листопаді. На даний момент, щоб поласувати цими овочами, українцям доводиться платити від 70 до 95 гривень за кіло, залежно від торгової точки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчав твердий і плавлений сир: нові ціни здолає далеко не кожен гаманець .

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.