Для всіх українців, котрі уважно стежать за цінниками на найважливіших продуктах харчування, з'явилися важливі новини. Популярні мережі супермаркетів поділилися даними і стало зрозумілим, що ж відбувається з цінами на печериці та оливки наприкінці жовтня.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу новин "Хвиля".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 16 жовтня печериці подешевшали із 101,55 грн/кг до 87,72 грн/кг. Цінник коштує від 76,99 грн/кг (Новус) до 109,90 грн/кг (Метро). А от оливки торгової марки "Іберіка" зелені без кісточки подорожчали з 39,00 до 40,20 грн. за 170 грам. Оливки такої ж торгової марки лише чорні зросли у ціні з 51,15 грн. до 57,11 грн. за 300 грам.

Ціни на продукти, скріншот: Minfin
Ціни на продукти, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ціни на продукти, скріншот: Minfin
Ціни на продукти, скріншот: Minfin

Ціни на продукти, скріншот: Minfin
Ціни на продукти, скріншот: Minfin

Відомо, що на полицях супермаркетів почали зростати ціни на деякі види рису. Водночас вартість гречки приємно тішить, якщо порівнювати із цінниками, які були ще місяць-два тому. Незначно дешевшає та пшоно.

Так, станом на 24 жовтня середня вартість довгого рису в супермаркетах становить 73,74 гривні за кілограм, що більше ніж на 3 три гривні, якщо порівнювати із вересневими цінами.

Варто також нагадати нашим читачам, що близько 30% українських електростанцій було зруйновано через російські обстріли, які почалися ще 10 жовтня. Ця ситуація призвела до масових відключень світла по всій державі. У важкому становищі виявилися молокозаводи, їм потрібне безперебійне постачання електрики, оскільки переробка молока - безперервний процес виробництва.

Нагадаємо, у листопаді зміняться ціни на популярні овочі: у Мінагрополітики обнадіяли прогнозом.

Раніше повідомлялося, навіщо додавати цукор у котлети, біляші та чебуреки: секрет, про який не знає багато кулінарів.

Також, молочники на межі катастрофи: благають про допомогу, можуть не пережити.