15 жовтня Глава фінансового комітету ВР Даніїл Гетманцев заявив, що зберігає з експортерів зерна податок 4%.

Проте, за спостереженнями аналітиків, як би Гетманцев не хотів нагнати бізнес, по суті, зібрати понад 2% не отримується. А спроба "наповнити бюджет" привела до зворотних наслідків. Про це пише один з аналітичних тг-каналів.

У публікації зазначається, що заяви Гетманцева про "припинення схем з експорту українського зерна за кордон "в чорну" без сплати податків та повернення валютного виторгу" привело до того, що експортерам значно вигідніше заплатити 2% через ФОП. Отримати гроші готівкою, де-небудь в Єгипті або Еміратах. А потом цей ФОП закрити.

Також економічні аналітики стверджують, що таким чином працює тіньовий бізнес багато років, а білий — постраждає в першу чергу.

Ті, хто офіційно працює — отримує свій прибуток шляхом повернення НДС. Вони повинні чекати свого повернення. Тут підключається податкова. Ціна від податківців за процедуру повернення НДС знижується від 8-20% від суми повернення. І мова не тільки про затягування процесу. Податківці починають відверто "кошмарити" бізнес - заганяючи компанії в "ризики". Ось і отримується, що спроба вивести бізнес з тіні від Гетманцева фактично перетворилася в державний рекет. - зазначають у публікації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що українцям пообіцяли підвищення цін на газ вже найближчим часом: причина приголомшить багатьох.

Як повідомляв "Знай.ua" дрова не допоможуть: українцям розповіли, коли та як переглянуть ціни на газ.

Також "Знай.ua" інформував, що прикурюють від Альперіна і працюють по портах та зернових: журналістка про схеми одеського БЕБ та голови Сергія Мунтяна.