Українцям почали видавати безкоштовні дрова для опалення: перелік документів для отримання

Українцям повідомили, що мешканцям прифронтових населених пунктів восьми областей розпочинають розвозити безкоштовні дрова для обігріву житла. Про це заявили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. У відомстві пояснили, що для того, аби отримати паливну деревину безкоштовно, потрібно написати відповідну заяву до органів місцевої влади.

Дрова, скріншот з відео
Дрова, скріншот з відео

Як подати заяву на пенсію у 50 років: хто може це зробити і який алгоритм дій

У Пенсійному фонді України пояснили, чи можна подати через особистий кабінет заяву на пенсію у 50 років у випадку багатодітної матері. Статтею 115 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" передбачено що жінки, які народили п'ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення ними 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу, пояснили у дописі на фейсбук-сторінці ПФУ.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Пенсіонерка, скріншот з відео
Пенсіонерка, скріншот з відео

Ракетний терор по Україні коштував Кремлю сотні мільйонів доларів: "Перевищує річний бюджет Новосибірська"

Цей понеділок знову не вдався для українців через ракетний терор, який влаштували росіяни 31 жовтня. Однак, як виявилося, у самих окупантів справи гірші. Справа в тому, що цього разу проти України було випущено щонайменше 50 ракет Х-101/Х-555, і це дуже багато. Такий масований удар коштував їм приблизно 400-600 мільйонів доларів, але, ось тільки, 95% ракет було збито українськими силами ППО, що викинуло фінанси росіян на вітер.

російська техніка в білорусі. Фото: скриншот з відео
російська техніка в білорусі. Фото: скриншот з відео

путін розтратив практично весь свій бойовий арсенал, зі зброї залишилася тільки зима - Буданов

У Кремля закінчилися запаси практично всього озброєння, і тепер вони хочуть скористатися взимку і холодною пори року. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Будавнов у своєму новому інтерв'ю для порталу Inews.

Кирило Буданов, фото: Офіс президента
Кирило Буданов, фото: Офіс президента

Росіяни ввели масові репресії в Мелітополі через страх перед партизанами: перевіряють телефони та обшукують

Росіяни в Запорізькій області вирішили запровадити військову цензуру. Зокрема, йдеться про Мелітополь, де запроваджуються масові репресії під виглядом боротьби з партизанами. Про це в ефірі телемарафону заявив мер Іван Федоров.

Вибух в Мелітополі. Фото: скриншот Youtube
Вибух в Мелітополі. Фото: скриншот Youtube

Українським військовим передбачена компенсація: як це працюватиме та хто може отримати

Держава може найближчим часом гарантувати українським військовослужбовцям грошову компенсацію за невикористані відпустки. Про це стало відомо завдяки новій публікації народного депутата Сергія Рудика на його сторінці у соціальній мережі Facebook . Він став одним із автором законопроєкту.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube