Цей понеділок знову не вдався для українців через ракетний терор, який влаштували росіяни 31 жовтня. Однак, як виявилося, у самих окупантів справи гірші.

Про це вирішив висловитись експерт Орест Сохар у своєму Telegram-каналі.

Справа в тому, що цього разу проти України було випущено щонайменше 50 ракет Х-101/Х-555, і це дуже багато. Такий масований удар коштував їм приблизно 400-600 мільйонів доларів, але, ось тільки, 95% ракет було збито українськими силами ППО, що викинуло фінанси росіян на вітер.

Справа в тому, що вартість однієї крилатої ракети класу «повітря-земля» Х-101 становить приблизно 13 мільйонів доларів, і це одні з найдорожчих резервів росіян. Найдорожче тільки нові гіперзвукові ракети типу "Кинжал".

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Заповіт чи дарування: як правильно передати нерухомість дітям
Показати ще

Якщо ж йдеться про виробництво ракети Х-555, воно обходиться країні-терористці не менше 7,5 мільйонів доларів. Тобто вони витрачають мільйони щодня, намагаючись знищити українську інфраструктуру.

Таким чином, залежно від кількості використаних противником ракет того чи іншого типу, вартість ракет, випущених сьогодні по Україні, становить від 400 до 600 млн доларів.

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

"Це величезна сума перевищує річний бюджет Новосибірська або Єкатеринбурга - третього та четвертого за розмірами міст Росії", - пише Сохар.

Варто зазначити, що сили ППО збили 44 ракети за ранок із 50 запущених, що є чудовим результатом. Однак цього ще недостатньо, нашим партнерам необхідно якнайшвидше надати нам більше ППО для нашого захисту.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Нагадаємо, що потужний ракетний удар по Україні: що відомо зараз

Раніше повідомлялося, що в Росії обговорювали ядерний удар по Німеччині перед нападом на Україну

Також, названо терміни будівництва заводу Bayraktar в Україні, якщо росія не зіпсує плани