Практично в усіх областях України було запроваджено стабілізаційні відключення електрики - у всьому винні підступні обстріли російськими окупантами енергетичної інфраструктури.

Багато українців мають питання, як же працюватимуть відділення "Укрпошти", і чи зможуть пенсіонери отримати свої законні виплати, якщо не буде електрики. У влади та управління компанії є кілька варіантів.

Про це стало відомо завдяки заяві Генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського під час брифінгу для представників медіа.

Укрпошта. Фото: скрін youtube
Укрпошта. Фото: скрін youtube

"Є два варіанти, звичайно, один стаціонарний, коли є електрика і є зв'язок, і другий — коли немає електрики чи ні зв'язку, але ми не припиняємо і не плануємо припиняти роботу. Ми розробили всі процедури, які дозволяють нам це робити. перш за все, хотів би заспокоїти і пенсіонерів, і всіх людей, які скажемо так, отримують соціальну допомогу — ми вміємо працювати на папірцях, ми отримуємо паперові відомості від Пенсійного фонду, тобто ми маємо можливість виплачувати пенсії за будь-яких умов", — зазначив Смілянський.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Ігор Смілянський повідомив, що "Укрпошта" прийматиме і видаватиме посилки під час відключень світла. Єдине обмеження за відсутності електрики — виплати переказів обмежуються 5 тисячами гривень.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді назвали категорію українців, які можуть попрощатися із пенсією.

Раніше повідомлялося, що залишилося менше місяця: пенсіонери отримають довгоочікуване підвищення виплат, категорії.

Також, як подати заяву на пенсію у 50 років: хто може це зробити і який алгоритм дій.