Для наших читачів, які щодня мають справу з автомобілями чи механізмами на паливі, є дуже цікаві та важливі новини. На цей раз ми розповімо, як можна перевести бензиновий генератор на автомобільний газ. Вже зацікавила тема? Тоді читай подробиці нижче.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Генератори, скріншот: YouTube
Генератори, скріншот: YouTube

За аналогією з бензиновим двигуном в автомобілі бензиновий генератор можна встановити ГБО. Останнім часом популярність генераторів в Україні різко зросла і вони стали одними з товарів, що найбільше продаються в Україні. Середній бензиновий генератор для приватного будинку до 5,5 кВт споживає від 0,5 до 1,7 л палива на годину.

Враховуючи ціну на бензин близько 50 грн за літр та ціну автогазу в 25-30 грн за літр багато власників бензинових генераторів замислюються над тим, щоб перевести свої резервні джерела живлення на автомобільний газ. На генератор все ж таки можна поставити газобалонне обладнання.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як правило, установка газу користується популярністю у власників невеликих генераторів на 5-6 кВт, які мають одноциліндровий двигун з карбюратором. Такі генератори підтримують ГБО першого покоління. При цьому слід враховувати, що переобладнання такого генератора коштуватиме приблизно 12 тисяч гривень.

Тому якщо ви купуєте новий генератор і на вибір є версія газ/бензин або тільки бензин, у будь-якому випадку краще брати двопаливну версію.

Нагадаємо, як зарядити телефон без електрики: це можливо навіть при вимкненні світла.

Раніше повідомлялося, водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса.

Також, в Україні різко подорожчали важливі продукти: скільки доведеться віддати за овочі та рибу у листопаді.