У жовтні цінники на пальне на українських АЗС поступово повзли нагору, зокрема дорожчало дизпаливо. Ця тенденція може продовжитись і в листопаді через підвищення цін на європейському ринку. На скільки подорожчає дизель, розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн в ефірі 24 каналу.

Сергій Куюн зазначив, що у жовтні дизельне паливо піднялося в ціні з 53,14 гривні за літр до 53,81 гривні. У листопаді подорожчання може продовжитися і цей вид палива додасть в ціні ще 1 або 2 гривні.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Бачимо, що ситуація з дизельним паливом найбільш складна, але в листопаді ціна може максимально підвищитися лише на 1-2 гривні за літр", - вважає експерт.

Дизпаливо на європейських ринках на піку у жовтні подорожчало на 20%. Відповідно, це позначилося і на цінниках на українських АЗС.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"У перерахунку на гривні подорожчання становило близько 6 гривень на літр. Як результат, оптові ціни в Україні збільшилися на 3-4 гривні та на 2-3 гривні зросли ціни в роздрібних мережах. Від подорожчання найбільше постраждали роздрібні компанії, які пропонували найвищий рівень ціни і мали найменший запас для підвищення ціни", - пояснив фахівець.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на бензин та повернення дефіциту: як АЗС намагаються заманити клієнтів знижками на дороге паливо.

Також наш портал інформував, коли запаси підуть не на користь: водіям пояснили скільки можна зберігати паливо в каністрах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.