Мешканців столиці попросили приготуватися до неприємного сценарію, якщо станеться тотальне вимкнення електроенергії після ударів окупантів. Йдеться про евакуацію.

У виданні The New York Times повідомили, що евакуювати потрібно буде близько 3 мільйонів жителів у разі блекауту. Представник КМДА також додав, що чиновників за 12 годин до ймовірного критичного становища попередять і у місті розпочнеться евакуація населення. Проте невідомо, як це відбуватиметься.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

Мер Києва Віталій Кличко також висловлювався з цього приводу і не виключав блекаут у столиці, але запевнив, що уряд буде готовий до будь-яких сценаріїв.

"Ми робимо все, щоб цього не сталося. Але давайте будемо відвертими, наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, електрики та водопостачання, і щоб ми всі померли. Ми не виключаємо, ми прораховуємо різні сценарії, щоб витримати та підготуватися", - заявив він.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Варто зазначити, що у Києві вже є великий запас палива, генераторів, їжі та питної води. Щоби населення не мерзло, обладнали пункти обігріву. Очікується, що медичні установи не припинять своєї роботи.

Кличко також повідомив, що питання про головну новорічну ялинку в столиці ще відкрите, бо насамперед важлива безпека. Масових заходів точно не буде, але кожен зможе відзначити у родинному колі.

Новорічна ялинка у Києві, фото: Знай.ua
Новорічна ялинка у Києві, фото: Знай.ua

Раніше ми писали, перший оптимістичний прогноз щодо Півдня: у Пентагоні переконані у поверненні Херсона під контроль України

Як повідомляв Знай.ua, на путіна знову починають тиснути прихильники війни, і втрата Херсона прискорить здачу влади

Також портал Знай.ua писав, що українські партизани продовжують справу своїх дідів, і розносять на порох ворожу армію