Російські загарбники взялися за дітей на окупованих територіях. Тепер вони намагаються виховати у них ненависть до України.

Про це написав уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook .

Чоловік одразу зазначив, що там росіяни намагаються зараз заснувати місцеві відділення "Юнармії", і тим самим готують дітей до вступу до так званих добровольчих батальйонів. Черговий ущербний вчинок від наших заклятих ворогів.

"Викликає хвилювання мілітаризація освіти та російська пропаганда, яка спрямована на українських дітей. Адже Росія такими діями "виховує" у неповнолітніх ненависть до рідної держави та бажання помститися за війну, але не росіянам, а Україні. Такі військово-патріотичні рухи були і після окупації Криму, тепер усе повторюється на новостворених окупованих територіях", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Крім того, Дмитро Лубинець наголосив, що дітей почали вчити розбирати зброю, стріляти, носити форму, а також не любити Україну. Це один із найважливіших аспектів їхньої програми.

Діти, скріншот: YouTube
Діти, скріншот: YouTube

Крім того, вони постійно намагаються спотворити історію, і називають війну, через яку вони втратили своє колишнє мирне життя, тим самим порятунком від України.

Діти в такому віці ще дуже вразливі, і їхнє критичне мислення зовсім не сформоване.

"Мета окупантів - позбавити дітей можливості виявляти українську ідентичність. Також можна говорити, що такі дії є проявом геноциду та однією з форм примусу до подальшої служби у збройних силах РФ, що свідчить про ще один військовий злочин росіян та порушення норм Конвенції про права дитини" , - Наголосив він.

Діти у підвалах Маріуполя. Фото: YouTube
Діти у підвалах Маріуполя. Фото: YouTube

Нагадаємо, що голова Волинської ОВО закликає не панікувати, спростував чутки

Раніше повідомлялося, що папа Римський Франциск не вірить у жорстокість "великого російського народу" і висловлює свою повагу

Також сміялися всією казармою: путінський вояка повоював рекордну кількість часу - ВСУ порахували хвилини