Для всіх наших читачів, які у ці листопадові дні ставлять собі питання щодо електрики в квартирах і будинках українців цієї зими, з'явилася дуже невтішна відповідь. Є інформація, що найближчими місяцями українська енергосистема працюватиме у постійному режимі чергування для аварійних відключень та проведення ремонту.

Про це заявив директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

За його словами, протягом осінньо-зимового періоду ситуація з відключеннями світла в Україні буде складною, а в деяких регіонах аварійних та планових відключень може бути більшою.

"Система працюватиме в режимі обстрілів, аварійних відключень, ремонтів, знову обстрілів, і так по колу. Така ситуація у нас триватиме протягом осінньо-зимового періоду. У певних регіонах буде більше аварійних та планових відключень, в інших – менше", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, Київська, Житомирська, Чернігівська області та Київ – енергодефіцитні регіони, оскільки мало виробляють електроенергії.

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

"Тобто, у нас тут мало відповідних електростанцій, теплових станцій. Тому регіон залежить від інших регіонів – він пов'язаний з високовольтними лініями електропередач. І якщо ці лінії пошкоджені, тому виникають відповідні проблеми", - пояснив Омельченко.

Варто також нагадати нашим читачам, що ще місяць тому, 10 жовтня вранці, російські війська масово обстріляли українські міста. Росіяни потрапили ракетами по об'єктах критичної інфраструктури у 12 областях та у самій столиці.

Згодом ці атаки тривали протягом місяця майже щопонеділка. Через це в Україні запровадили графіки погодинних відключень світла. Однак через навантаження систем обленерго застосовують також графіки аварійних відключень.

Нагадаємо, Анна Сагайдачна з "Кріпосної" показала, як відключення світла насичують її організм ендорфінами: "І так тричі на день".

Раніше повідомлялося, що власники квартир у новобудовах змушені довше сидіти без світла: чому на них не поширюється графік відключень.

Також, Україна знову без світла: в яких регіонах вимикатимуть електроенергію 5 листопада.