Українці можуть отримувати пенсію, мінімальний розмір якої становить 10,460 гривень на місяць або 1338,44 злотих, оскільки виплати здійснюються безпосередньо у Польщі. Про це повідомляє портал "На пенсії".

Українці можуть отримувати польську пенсію, мінімальний розмір якої у рази перевищує середню та мінімальну пенсію в Україні. Зазначається, що станом на вересень 2022 року польську пенсію одержують 3276 українців.

Українці, постраждали від війни. Фото: скриншот Youtube
Українці, постраждали від війни. Фото: скриншот Youtube

Втім, отримати пенсію у Польщі можна лише за умови, що людина легально працювала в країні, сплачувала соціальні внески та має достатній трудовий стаж. Ці умови набули чинності ще у 2012 році, коли між Україною та Польщею було укладено угоду про соціальне забезпечення. З початком російського вторгнення угода застосовується по-новому.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Так, зараз українці, які проживають у Польщі, можуть отримувати мінімальну пенсію від ZUS (Управління соціального страхування у Польщі), якщо вони під час роботи там сплачували хоча б мінімальні соціальні внески та отримали достатню кількість трудового стажу (20 років для жінок, 25 років) для чоловіків).

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що в Україні до кінця року продукти можуть подорожчати вдвічі, а комуналка з паливом неприємно здивують: новий прогноз НБУ.

Крім того, наш портал інформував, що в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час військового стану, але співробітники вимагають поваги.