Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на продукти харчування в Україні, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в країні з приходом листопада впали ціни на мандарини та апельсини.

У жовтні цитрусові демонстрували зростання у своїй ціні, і купити їх можна було починаючи зі 100 гривень за кілограм.

Про це стало відомо завдяки даними Minfin.

Ціни на мандарини, скріншот: Minfin
Ціни на мандарини, скріншот: Minfin

Так, на початку листопада середні ціни на мандарини та апельсини стали помітно нижчими. За один кілограм мандаринів зараз у середньому просять від 90,92 грн., а ще у жовтні цінники були на рівні 100,97 грн./кг. Зазначимо, що за демократичною ціною від 47 гривень, фрукт можна купити у Novus та Auchan.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Якщо говорити про апельсини – то вони не настільки подешевшали, як мандарини. Тим не менш, ціна на ці фрукти продовжує падати. Якщо у жовтні кілограм апельсинів коштував у середньому 78,27 грн., то на початку листопада 75,78 грн.

Апельсини преміум також подешевшали – з 81,45 до 79,95 гривні за кілограм. Найдешевші апельсини продаються у Varus, їхня ціна стартує від 69,90 гривень за кілограм.

Варто також нагадати нашим читачам, що Якщо до початку війни основна частина українців могла з упевненістю заявити, що їхнього доходу вистачає на хліб із олією, то зараз так стверджувати зможуть уже далеко не багато. Причиною тому різкий стрибок цін на продукти харчування, зокрема і вершкове масло.

Так, станом на першу половину листопада вершкове масло "Селянське" 72,5% у середньому коштує 66,55 гривні за 200 грам. Ще у жовтні цінник був на рівні 65,58 гривні. Олія торгової марки "Яготинське" 73% подорожчало з 62,04 до 63,56 гривні за 200 грам.

Нагадаємо, яка ситуація зі олією: українцям повідомили про неприємну зміну у виробництві.

Раніше повідомлялося, романтика лише багатих: як подорожчали вино та сир в Україні.

Також, на хліб із олією вистачить не кожному: цінники на молочний продукт досягли рекордних значень.