Для всіх українців, які лише замислюються над майбутнім заслуженим відпочинком, є кілька важливих новин. Планується, що запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні планується після закінчення війни. За цей період уряд може доопрацювати це питання на законодавчому рівні.

Своїм прогнозом щодо термінів запровадження накопичувальних пенсій в Україні поділилася голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Черга до банку, скріншот: YouTube
Черга до банку, скріншот: YouTube

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович спрогнозувала терміни запровадження накопичувальних пенсій в Україні, про це вона повідомила в ефірі телемарафону.

Так, за словами Жолнович, запровадження обов'язкового накопичувального рівня пенсійної системи планується після закінчення війни. Водночас вона уточнила, що за цей час планується напрацювати законодавство.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

"Я дуже сподіваюся, що до закінчення війни ми пропрацюємо накопичувальну пенсійну систему. І ці люди, яким по 35 років, зможуть ще додатково накопичувати на персональні рахунки і вже отримувати дуже хороше, гідне, як у Європі чи світі, пенсійне забезпечення", – сказала міністр.

Варто нагадати нашим читачам, що народний депутат вирішив висловитися щодо накопичувальної пенсії. Виявляється, її можна буде передавати у спадок. У майбутньому накопичувальну пенсію можна буде передавати у спадок, і це буде актуально у випадках, коли людина накопичує собі гідну старість, проте до пенсійного віку не доживає.

Нагадаємо, що буде із пенсіями після війни: українцям пояснили, на що розраховувати.

Раніше повідомлялося, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Також, українці зможуть передавати свою пенсію у спадок: що про це говорять депутати.