Електронний листок непрацездатності формує лікар. Е-лікарняний можна в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України.

Проте електронний листок непрацездатності може не сформуватися з кількох причин, про це повідомляють у Пенсійному фонді.

Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео
Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео

Якщо у реєстрі застрахованих осіб Держреєстру загальнообов’язкового державного соцстрахування відсутня інформація про трудові відносини особи на дату початку періоду її непрацездатності.

Якщо у відповідному реєстрі відсутнє повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Якщо в обліковій картці застрахованої особи зазначені некоректні чи неактуальні відомості.

У першому випадку після перевірки відсутності нарахування зарплати в розділі "Моя заробітна плата" – Заробітна плата/дохід (по страхувальниках)" потрібно звернутись до роботодавця. Роботодавець має надати податковий розрахунок сум доходу, нарахованого чи сплаченого на користь особи, сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

У другому випадку так само потрібно звернутися до роботодавця, який має завчасно повідомляти Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу.

Неточні відомості можна виправити, звернувшись до будь-якого сервісного центру ПФУ або ж онлайн через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду (для цього у лівому боковому меню в розділі "Комунікації з ПФУ" потрібно обрати "Анкета ля зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб", заповнити її та надати документи, які підтверджують вашу інформацію). Зміни будуть внесені до облікової картки протягом п’яти днів.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонери збентежені виплатами за жовтень.

Як повідомляв "Знай.ua" стало відомо, хто з українців може отримувати виплати у 10 тисяч грн.

Також "Знай.ua" інформував, що українців змушують платити за газ двічі, виставляючи подвійні платіжки.