Стало відомо про те, як без зайвої бюрократії можна швидко оформити дитину-переселенця в дитячий садок. Непотрібні довідки можна не давати.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції України.

Справа в тому, що через повномасштабну війну, яку 24 лютого розпочав диктатор путін, багато українців стали переселенцями. Громадянам довелося гикати нове житло, роботу, спілкування. Це не оминуло і дітей, яким потрібно продовжувати навчатися у місцевих закладах освіти.

дитсадок, скріншот з відео
дитсадок, скріншот з відео

Виявилося, що це досить складний процес. Для того, щоб відправити дитину до школи чи дитячого садка у новому регіоні, батькам спочатку потрібно зібрати цілий пакет документів, та особисто віднести їх до навчального закладу.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України вирішили детальніше розповісти, як прискорити цей процес, та які саме потрібні документи при оформленні до дитсадка.

дитсадок
дитсадок

Останнім часом там почали вимагати довідки з місця роботи, нібито надійшов новий наказ від місцевої влади.

"Довідка про працевлаштування батьків не потрібна. Чинним законодавством вона не передбачена", - зазначили одразу у відомстві.

Для того, щоб дитину взяли в садок, батьки мають надати такі документи:

  • Свідоцтво про народження дитини;
  • медичну довідку про стан її здоров'я;
  • Заява.

Крім того, додатково можуть попросити довідку про те, що сім'я перебуває на навчанні як переселенці.

Сім'я, діти, батьки. Фото: Знай.ua
Сім'я, діти, батьки. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, що вітаміни доступні кожному: українцям показали нові ціни на мандарини та апельсини .

Раніше повідомлялося, що старт накопичувальних пенсій в Україні: Мінсоцполітики озвучило перші вимоги

Також, поменше гальмуйте, міняйте масло та почистіть багажник: прості поради водіям, які допоможуть економити на бензині