З початку 2022 року ціни на продукти харчування зробили дуже помітний стрибок, і без корвалолу зайти в магазин стало просто неможливо. Подорожчали всі категорії продуктів, як рослинного, і тваринного походження, зокрема молоко. Але в першій половині листопаді ціни на цей товар почали трохи тішити. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ціни на молоко, як і на низку інших продуктів, останніми місяцями не тішать українців. Повномасштабна війна влаштувала справжнє випробування для виробників, тому собівартість товару підскочила.

Ціни на молоко. Фото: скрін youtube
Ціни на молоко. Фото: скрін youtube

Так, станом на першу половину листопада ціни на молоко торгової марки "Простоквашине" 1% знизилися майже на 3 гривні. Якщо у жовтні середня вартість була 36,05 гривні, то у листопаді – 33,20 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Водночас, молоко вищої жирності "Яготинське" 2,6% подорожчало з 36,47 гривні до 37,74 гривні за 900 мл. Цінники нею коливаються залежно від торгової точки. Так, найдешевше у Metro – 35,90 гривні, а дорожче у Megamarket – 40,40 гривні за 900 мл.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.