У православній церкві це дата вшанування пам'яті священномученика Зіновія, єпископа Єгейського, та його сестри - мучениці Зіновії .

Інші назви свята: "3іновий", "День Зіновія", "Синицін день", "Синичкин день". Синиччин день називали, бо саме в цей день прилітають зимові птахи.

Це чудовий день для мисливців та рибалок, раніше в цей час розпочинався сезон зимової риболовлі та лову хутрового звіра.

Зимова рибалка, фото: скріншот з відео
Зимова рибалка, фото: скріншот з відео

Синиця – птах, який любили та шанували предки, адже він є хранителькою речового слова та несе людям щастя. А ще з цими пернатими пов'язано безліч прикмет:

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще
  • якщо пташки не відлітають далеко від людського житла і туляться там великими зграями, це віщує швидкі сильні холоди;
  • якщо синичка свистить, можна очікувати спокійний і сонячний день;
  • їжучі синиці віщують заморозки у вечірній та нічний час.

Якщо до годівниці з частуванням у цей день прилетіло багато птахів, незабаром прийдуть похолодання та снігопади.

Синиця в руках - фото pixabay
Синиця в руках - фото pixabay

Молодим людям, які хочуть побачити світ, треба сьогодні попросити у синочка допомоги у цій справі. Підійдіть до годівниці, покладіть у неї шматочок сала і скажіть: "Сінічко-пташка, ти багато літала, стільки побачила. І я хочу все дізнатися, сто доріг витоптати. Прошу тебе, благослови, дорогу мені покажи. Амінь" . Потім тричі обійдіть годівницю за годинниковою стрілкою і вийдіть.

Що не можна робити 12 листопада

Постарайтеся не тримати зла на людей, які перед вами чимось завинили. Цього дня слід пробачити всім. Також не можна лаятись, інакше залишитеся без удачі. Не відмовляйте людям, якщо ви попросили солі. Вважається, якщо 12 листопада не дали солі, то це до великої сварки.

Ціни на сіль. Фото: скрін youtube
Ціни на сіль. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що ваше життя стане кращим відразу: замовляння-оберіг трьох ангелів, який виручить з біди.

Раніше ми повідомляли про сильний обряд на багатство та збереження роботи: начальник не звільнить, а грошей додасться.