Гречка на початку війни коштувала понад 100 гривень, але вже помітно подешевшала та практично зрівнялася з цінниками на рис, який у листопаді помітно додав у ціні. Що відбувається із цінами на популярні крупи, повідомляє портал Мінфін.

На першу половину листопада цінники на гречану крупу в середньому знизилися на 4,41 гривні - до 76,37 гривні за кілограм. Ще у жовтні середні ціни на гречку були на рівні 80,78 гривні. Варто зазначити, що з початку осені ця крупа втратила в ціні 16,36 гривні, а причиною цього є хороший урожай.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

На даний момент кілограм гречки в мережі Auchan коштує 67,30 гривні, у Metro – 71,90 гривні та у Varus 89,90 гривні.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

І якщо гречка дешевшає, то рис навпаки росте в ціні. У першій
половині листопада кілограм круглого рису в середньому можна купити за 77,17 гривні, що на 2,32 гривні дорожче ніж у жовтні, коли цінники були на рівні 74,85 гривні.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Таким чином, гречка, яка ще кілька місяців тому продавалася чи не по 100 гривень за кіло, практично зрівнялася з цінниками на рис, ставши навіть дешевшими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.