Мешканці великих міст закликають не вимикати світлофори ввечері, оскільки проблематично переходити дорогу, а ось Рада може запровадити штрафи для пішоходів.

Справа в тому, що у Верховній раді нещодавно зареєстровано новий законопроект під номером 8156, і він незабаром буде прийнятий народними депутатами.

Він передбачає введення штрафів для пішоходів, які її використовують світлоповертаючі елементи ввечері, або в умовах недостатньої видимості.

Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube
Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube

Документом запропоновано запровадити адміністративну відповідальність для пішоходів, що пересуваються проїжджою частиною або узбіччям у темний час доби.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Для того, щоб убезпечити себе, вам необхідно придбати спеціальні стікери, які повинні кріпитись на одяг чи сумку. Також це можуть бути значки або шнутрки, які добре буде видно. Як одяг найбільше підійде білого кольору, адже його найпростіше помітити.

Пішоходи, фото: Unian
Пішоходи, фото: Unian

Також, на сайті Київської міської ради було зареєстровано петицію, в якій закликали не відключати світлофори на вулицях, де вечорами великий транспортний потік, оскільки кількість ДТП через це в рази збільшилась.

"По місту вимикають світлофори на вулицях з великим транспортним потоком (проспект Науки, перехрестя пр.Науки - вул.Голосіївська, перехрестя пр.Науки - Стратегічне шосе (зупинка транспорту Кінотеатр "Салют"). Важко перейти дорогу, 6 смуг руху, не всі водії зупиняються", - йдеться у аргументації.

Світлофор, фото: sq.com.ua
Світлофор, фото: sq.com.ua

Вона вже набрала практично 3 тисячі голосів за кілька днів із 6 тисяч необхідних.

"Тільки з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, у тому числі 38 з них – у темний час доби. Це більш ніж на 25% більше, ніж за два попередні тижні. Тобто можемо говорити про те, що це істотно впливає на безпеку дорожнього руху та збільшення ДТП на дорогах", - повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Нагадаємо, як звільнення Херсона вплине на курс долара на кінець листопада: до чого українцям готуватися

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчала картопля: як це вплинуло на якість і що буде з цінами далі

Також не тільки продукти: в Україні прискорилося зростання цін на обігрівачі, товари для дому та електроніку