Через повномасштабну війну багато українців втратили робочі місця, а водночас і можливість отримувати дохід. Щоб мати можливість вижити в цей складний період, такі категорії громадян можуть розраховувати на допомогу по безробіттю від держави. Як її отримати, розповідають "Факти ICTV".

Українець, який залишився без роботи, може звернутися до найближчого центру зайнятості та подати заяву на призначення статусу безробітного. Зробити це можна як особисто з'явившись у центр зайнятості, так і в електронній формі або по телефону.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Зазначається, що такий спосіб отримання допомоги діє лише на період воєнного стану. У 30-денний термін після його завершення безробітний зобов'язаний надати центру зайнятості трудову книжку, документ про освіту або його дублікат та військово-обліковий документ для осіб, які звільнилися з строкової військової служби.

Українці. Фото: скриншот з відео
Українці. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Для внутрішніх переселенців у разі відсутності документів, що підтверджують факт звільнення, допускається подання заяви про припинення трудових відносин або документ, що підтверджує факт припинення зайнятості, або відповідне рішення суду.

З першого дня реєстрації у центрі зайнятості людині надається статус безробітного. Виплата допомоги починає здійснюватися з першого дня набуття статусу.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсія більше ніж 10 тисяч гривень: стало відомо, хто з українців може отримувати такі виплати.

Також наш портал інформував, що українці можуть отримати пенсію на 10 років раніше: як зібрати документи.

Крім того, ми писали, українським пенсіонерам можуть значно "зменшити" розмір виплат до ПФУ: названо головну причину.