Українцям показали, як змінилися ціни на курячі яйця, м'ясо, молоко та соняшникову олію у листопаді. Про це пише портал "Хвиля" на підставі даних "Мінфіну".

Станом на 14 листопада середні ціни на курячі яйця торгової марки "Квочка" становлять 76,19 гривні за десяток. Місяцем раніше вартість була 57,23 гривні.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Яйця торгової марки "Ясенсвіт" збільшились у ціні з 60,71 до 72,30 гривні за 10 штук.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Соняшникова олія також стала дорожчою, але не так сильно відчутною для гаманців українців. Так, цей продукт торгової марки "Олейна" в середньому коштує 62,55 гривні за 850 мл, що на 11 копійок дорожче. Соняшникова олія "Щедрий Дар" зросла в ціні з 65,23 до 65,47 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Цінники на молоко торгової марки "Яготинське" 2,6% збільшились з 36,47 до 36,94 гривні за 900 мл. Більше помітно підскочило в ціні молоко "Простоквашино" 1% - з 36,05 до 37,20 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Разом з тим, м'ясо почало трохи опускатися в ціні. Так, курячі стегна у листопаді в середньому пропонуються по 99,95 гривні за кіло замість 101,88 гривні, як було місяцем раніше. Подешевшала і гомілка: з 75,02 до 74,95 гривні за кіло.

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти подешевшали, але доступнішими не стали: скільки коштують лимони, мандарини, апельсини та яблука в листопаді.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, ми писали, в Україні очікується подорожчання молочних продуктів: причини та як сильно зростуть ціни.