З'явилася інформація, що для українців, які одержують мінімальну пенсію, можуть нараховувати додаткові суми за рахунок благодійних пожертв від бізнесу та меценатів. Справа в тому, що український парламент ухвалив відповідний проєкт Закону.

Якщо говорити більш детально, то Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №7649 "Про внесення змін до деяких законів України про спрощення механізму участі у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні, яким, серед іншого, передбачається, що частина коштів, які є бізнесом або фізична особа жертвує на виплату пенсій пенсіонеру, використовуватиметься Пенсійним фондом для виплати пенсій іншим пенсіонерам".

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Тож які зміни пропонує нам новий закон? Цей закон фактично є доповненням до чинного Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Його доповнять статтею 72-1 "Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб".

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Зокрема, ця стаття містить такі положення: Юридичні та фізичні особи можуть перераховувати благодійні пожертвування для виплати пенсії українцям. Ці пожертвування може бути як персоналізованими, і знеособленими. Знеособлені перекази надходять до Пенсійного фонду України для виплат усім підопічним ПФУ.

Якщо фізична чи юридична особа переказує персоналізований внесок для якогось конкретного пенсіонера, то йому (цьому пенсіонеру) дістанеться 70% цього внеску. Інші ж 30% вступають до ПФУ і потім розподіляються між усіма пенсіонерами.

Таким чином, за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих фізичних осіб можна буде давати доплати до пенсій не лише громадянам, яких оберуть благодійники, а й усім іншим пенсіонерам.

Нагадаємо, сусіди заберуть? Що буде з українською пенсією, якщо виїхати з країни.

Раніше повідомлялося, що українці продовжують готуватися до складної зими: що обов'язково має лежати в аптечці.

Також, в Україні "заморозили" пенсійну реформу: як це позначиться на виплатах.