Українці щосили готуються до важкої та холодної зими. Багато хто закупив бойлери і обігрівав, але є одне важливе "але".

Воно полягає в тому, що у разі відключення електрики нас грітимуть лише свічки, газові плити (які підійдуть космічні платіжки за газ) і, звичайно ж, ковдри. Про останні ми зараз і поговоримо, адже правильний вибір допоможе зберегти тепло налолго і вбереже вас від лютих холодів.

опалення взимку
опалення взимку

Перед тим, як вибрати собі ковдру, ознайомтеся, які характеристики мають окремі матеріали, які найчастіше використовують для їх виробництва.

Пухові ковдри

Ковдри з цього матеріалу - відмінний вибір для тих людей, які цінують комфорт і натуральність, а також не страждають на алергію на пух і кліщі. Вони легші за синтетичні ковдри, але, незважаючи на це, не поступаються їм за термічними властивостями. Варто зазначити, що пухові ковдри в кілька разів дорожчі за силіконові, але при правильному догляді можуть прослужити кілька років.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Догляд

Пухові ковдри можна прати в пральній машині, проте лише на делікатному режимі, і температура води при цьому не повинна перевищувати 30 °. Порошок слід використовувати лише рідкий, а при полосканні можна додати невелику кількість мила та 1-2 ложки нашатирного спирту.

Похолодання, фото Народна правда
Похолодання, фото Народна правда

Ковдри із синтетичних матеріалів

Наповнювач синтетичних ковдр є гранули поліестеру, покриті силіконом. Виріб має невелику вагу, має гарну тепловіддачу, за ним легко доглядати. А завдяки використанню штучних волокон, ними можуть вільно користуватися навіть люди, які борються з алергією. У ньому не накопичується пил і немає шансів у розвиток кліщів.

Догляд

Ковдра із синтетичного матеріалу можна прати в машинці при температурі 30-40° з використанням рідкого порошку, програми "делікатне прання" та віджимом 800 оборотів, не більше.

Синтетична ковдра, похолодання. Фото з вільних джерел
Синтетична ковдра, похолодання. Фото з вільних джерел

Вовняні ковдри

Ковдри, які виготовляються з вовни тварин, дуже добре можуть зігріти в зимові вечори, але за теплоізоляційними властивостями все ж таки трохи поступаються тим, що зроблені з пуху та пера. До недоліків можна віднести той факт, що вовняні ковдри можуть спричинити алергію та стати відмінним матеріалом для харчування молі, якщо їх неправильно зберігати.

Догляд

Прати такі ковдри можна вручну та з використанням пральної машини. Температура води повинна бути не більше 30°. Рекомендована програма прання – "шерсть".

Ватні ковдри

Ватні ковдри відрізняються великим обсягом, вагою та хорошими теплоізоляційними властивостями. Але через те, що вони дуже швидко вбирають сторонні запахи і накопичують пил, а також за ними складно доглядати і зберігати, їх практично перестали використовувати в даний час.

Догляд

Ватні ковдри підлягають тільки сухому чищенню, тому що в пральну машинку вони не помістяться через свої обсяги, а вручну їх випрати неможливо. При намоканні матеріал збивається в грудки і стає надзвичайно важким.

ліжко
ліжко, Photo by wayX from Pexels

Нагадаємо про зміни у тривалості відключення електроенергії: скільки тепер сидітимемо без світла.

Раніше ми повідомляли, що у Києві встановлять одразу дві головні ялинки країни, у Кличка здивували заявою до Нового 2023 року.