Цінові гойдалки з подорожчанням продуктів харчування вже звична річ для українців, які готуються переживати одну з найсуворіших зим.

Проте на деякі товари, які мають попит в українців найбільше, ціна таки пішла донизу. Мова йде про свинину, сало та деякі овочі. Про це йдеться на порталі Мінфін.

Свинина

Середня ціна свинної грудинки місяць тому була 170,82 грн за кілограм. Тепер вона коштує 157,20 грн. Лопатка продавалася за 167,86 грн за кг, а в середині листопада ціна впала до 152,14 грн. Ошийок реалізували по 213,65 грн, у поточному місяці його вартість знизилася до 189,94 грн.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Підчеревок продавали за 170,68 грн за кг, а тепер – по 161,30 грн. Ребра у жовтні коштували 168,65 грн. Нині ціна впала до 159,96 грн. Шашличне м'ясо продавалося по 176,88 грн за кг. Воно трохи подорожчало – до 183,27 грн.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Сало

На початку листопада нарешті трохи подешевшало. Домашнє сало, яке у жовтні продавали по 199 грн за кіло, зараз коштує 189 грн.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Солоне сало трохи зросло в ціні. Якщо минулого місяця кілограм коштував 254,93 грн, то зараз – уже 258,43 грн. Воно доступніше в Ашані – по 237,40 грн.

ЦІна на сало. Скриншот Мінфін
ЦІна на сало. Скриншот Мінфін

Борщовий набір

Початковий, найпростіший, можна сказати — "бюджетний" варіант борщового набору, виглядатиме так:

ЦІна на боршовий набір
ЦІна на боршовий набір

До овочі слід додати свинні реберця, щоб вийшов справжній борщ. Вони коштують 62,78 грн за 400 грн. І вийде, що середня вартість борщового набору - 108, 73 грн.

Минулого місяця середня вартість борщового набору була 114, грн, тож можна сказати, що весь продуктовий набір для борщу став трохи ближчим до українців.

Борщовий набір, скріншот з відео
Борщовий набір, скріншот з відео

Нагадаємо, ми писали, що доплати до мінімальних пенсій: хто і коли може отримати новий бонус

Як повідомляв "Знай.ua" цінники на "молочку" можуть досягти європейського рівня: названо причину стрімкого подорожчання.

Також "Знай.ua" інформував, плов без м'яса, а для каші є сокира: українцям показали нові ціни на рис та макарони.