Масові відключення електроенергії провокують дедалі більше ДТП у великих містах, але є способи убезпечити себе як пішохода, щоб не стати жертвою аварії. Українцям радять носити світлоповертаючі елементи у темну пору доби.

Слідом за житловими будинками та місцями громадського доступу стали відключати і світлофори, внаслідок чого автомобільні аварії зросли у рази. Для українців підготували список речей, які допоможуть стати помітнішими на дорозі.

Київ без світла, фото з вільних джерел
Київ без світла, фото з вільних джерел

Світловідбивні браслети

Дані браслети виготовляються із спеціального матеріалу, що світиться при попаданні на нього навіть незначного потоку світла автомобільних фар.

Його можна відрегулювати для потрібного розміру руки, тому дітям теж підійде. Одягається на зап'ястя або на гомілку ноги. Також браслети можна прикріплювати до лямок рюкзака чи сумки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Ціни на світловідбивні браслети від 48 грн.

Світловідбивні браслети, ціни на prom.ua
Світловідбивні браслети, ціни на prom.ua

Брелоки та наклейки

Пішоходам ще допоможуть світловідбиваючі брелоки та наклейки, які легко прикріплюються до сумок або замків на верхньому одязі.

Це найдоступніший варіант. Такі брелоки та наклейки коштують від 12 грн. за штуку. Їх досить легко знайти у магазинах із канцтоварами або можна замовити в інтернеті.

Світловідбивні наклейки, ціни на prom.ua
Світловідбивні наклейки, ціни на prom.ua

Світловідбивні жилети

Найкращим варіантом є світловідбивний жилет, вага його майже не відчувається, а розмір дуже великий, так що можна накинути поверх будь-якого одягу. Спеціальні смуги відбивають світло навіть за невеликого потоку, а яскравий "кислотний" колір привертає увагу навіть вдень.

Застібається на липучки та добре сидить, не сковує руху. Виготовляються зі 100% поліестеру, тому довго служать. Сітчаста тканина не парить, тому їх зручно носити навіть у спеку.

Залежно від моделі ціни на них стартують від 125 грн. за штуку.

Світловідбивні жилети, ціни на prom.ua
Світловідбивні жилети, ціни на prom.ua

Раніше ми писали про те, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря

Як повідомляв Знай.ua, українці більше не побачать доларів? Що буде з курсом під кінець року

Також портал Знай.ua писав, що АЗС почали опускати ціни на пальне, але не на все: скільки коштує бензин, дизель та автогаз