Нові закони з'являються в Україні попри війну, ніби гриби після дощу. Через оновлення в правилах для обмінників, значна частина може просто зникнути.

Частина невеликих фінкомпаній може закритися, а більших — скоротить кількість своїх відділень. Про це повідомив керівник аналітичного відділу Міжнародної академії біржової торгівлі Андрій Шевчишин.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Кожен обмінний пункт, що перебуває в населеному пункті з населенням понад 50 тис., має сплачувати внесок у розмірі 3 мінімальних зарплат – лише 20,1 тис. грн на місяць. Сплата внеску не звільнятиме від сплати інших авансових внесків та сума внеску не підлягає поверненню платнику податків або зарахуванню в рахунок погашення грошових зобов'язань за іншими податками та зборами, тобто вважатиметься узгодженою сумою грошових зобов'язань.

У результаті дії закону багато обмінників залишать ринок, оскільки для багатьох дрібних небанківських обмінників, яких на кінець минулого року було близько 4 тисяч, такі суми сплачувати нереально.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Закриється маса маленьких обміночок, тому що їхня ефективність одразу зведеться до нуля. Або для того, щоб сплатити таку комісію, вони мають показати відмінний результат своєї роботи, інакше навіщо таке тримати - зазначив Шевчишин.

Нагадаємо, ми писали, що "ПриватБанк" забирає гроші з карток: чому українців залишають без коштів і нічого не говорять

Як повідомляв "Знай.ua" ведуча ТСН Марічка Падалко показала справжнє нутро "тузиків" путіна: "Терористи діють, як..."

Також "Знай.ua" інформував, як не стати жертвою аварії на дорозі через відключення світла: бюджетні браслети, наклейки та жилети.