Практично всі консервовані овочі, які вважаються найпопулярнішими серед українців зросли в ціні.

Ще листопад не завершився, а українці вже чіпляють гірлянди та готуються до новорічних свят, які цього року будуть, напевно, не такі вже й веселі та святкові, адже частина наших захисників буде й далі гнати в три шиї поганців з путляндії. А частина чекатиме визволення за кордонами, тим, хто лишився в тилу теж непереливки, їм тримати стрій, і не давати ворогу навіть думки допустити, що нас можна зламати вимкненням електроенергії, абощо.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Тож кожен так чи інакше, готуючись до найважчої зими в історії України, заглядає на полиці магазинів, чим же прикрашати святкові столи, як не традиційними стравами. На жаль, багато продуктів продовжують зростати в ціні. Не виключенням стали й консервовані овочі, які часто використовують для приготування салатів, піци та інших смаколиків.

На порталі Мінфін щодня оновлюють ціни, тож ми прослідкували, які консерви змінилися в ціні, що стало дешевшим, або дорожчим. Ціни подані в середньому значенні, враховуючи ціни у декількох супермаркетах, таких як Новус, Метро, Ашан та Варус.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зелений горошок виробництва Новус - 410 гр., коштує 31,99 грн, що дешевше ніж було минулого місяця, коли такий самий товар коштував 32,55 грн.

Консерва "Кукурудза цукрова, 420 гр. в середньому коштує 34,86 грн, середня ціна піднялася з 33,19 грн. Щоправда, у Варусі "Кукурудзу цукрову" пропонують за 28 грн, а у Метро - 38 грн.

Зелені оливки без кісточки у вазі 170 гр. можна придбати за 40,20 грн, вони не змінилися в ціні за місяць. Чорні оливки без кісточки 300 гр. пропонують придбати за 48,95 грн. На них ціна впала, минулого місяця чорні оливки без кісточки коштували 55 грн.

Сардини натуральні подорожчали суттєво. Якщо раніше консерви коштували 56,46 грн, то тепер середня ціна - 62,05 грн.

Шпроти Аквамарин в олії також подорожчали, хоа й не так значно, як сардни. Різниця лише 2 грн. Якщо минулого місяця за баночку шпротів просили 72,91 грн, то тепер - 74,60 грн.

Ціни на консервовані овочі. Фото: Мінфін
Ціни на консервовані овочі. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що деякі продукти впали в ціні, попри невтішні прогнози експертів

Як повідомляв "Знай.ua" заповнюємо "морозилку", поки ціни не кусаються: в Україні подешевшала курятина та свинина, сало менш доступне.

Також "Знай.ua" інформував, що задоволення не для "худих" гаманців: супермаркети різко підняли ціни на виноград.