З початку року доступність продуктів для гаманців більшості українців помітно зменшилась. Багатьом складно дозволити собі не лише якісь делікатеси чи м'ясо, а й фрукти. Так, після здешевлення супермаркети підняли ціни на виноград. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

З початку літа і аж до жовтня цінники на виноград у супермаркетах досить стрімко знижувалися після різкого стрибка у травні. Втім, у другій половині листопада цінники знову почали зростати і улюблений плід став зовсім не дешевим задоволенням.

Ціни на виноград, скріншот з відео
Ціни на виноград, скріншот з відео

Середні ціни на виноград у листопаді досягли 97,60 гривні за кілограм. Ціни варіюються залежно від мережі супермаркетів. Наприклад, у Auchan він коштує 89,90 гривні, а у Metro – 112,90 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Варто зазначити, що у листопаді виноград подорожчав більш ніж на 7 гривень, якщо порівнювати з жовтнем, коли середня ціна була на рівні 90,34 гривні за кілограм.

Динаміка середніх цін на виноград. Фото: скрін Мінфін
Динаміка середніх цін на виноград. Фото: скрін Мінфін

До речі, у вересні та жовтні цінники на виноград у супермаркетах були найнижчими з грудня минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти .

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що ціни на капусту в Україні підскочили майже вдвічі, але це не кінець: експерти прогнозують подальше подорожчання.