У Пенсійному фонді нагадали, як в Україні нараховують стаж, що береться до уваги, а що ні.

До страхового стажу для обчислення пенсії зараховуються ті періоди, протягом яких людина підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, йдеться у повідомлення на сторінці ПФУ.

За період з дати набрання чинності Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", який набув чинності 1 січня 2004 року – за щомісяця сплачені страхові внески.

Підставою для зарахування періоду до 1 січня 2004 року є записи у трудовій книжці, внесені органом державної служби зайнятості населення. За відсутності трудової книжки, а також у випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи, підтвердити період одержання допомоги по безробіттю можна на підставі відповідної довідки служби зайнятості.

Після 1 січня 2004 року до страхового стажу зараховуються періоди, коли людина перебувала на обліку в центрі зайнятості і отримувала допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності) та матеріальну допомогу у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що заповнюємо "морозилку", поки ціни не кусаються: в Україні подешевшала курятина та свинина, сало менш доступне.

Як повідомляв "Знай.ua" хороша можливість купити не тільки "ластівку": в Україні впали ціни на вживані автомобілі.

Також "Знай.ua" інформував, відсутність мобільного зв'язку та інтернету: чи можна повернути кошти за невикористані послуги.