Українці можуть виходити на пенсію по досягненню 60-річного віку та за умови наявності необхідного стажу. Проте ці загальноприйняті правила поширюються не на всіх. Які категорії громадян мають право на дострокову пенсію, розповідає "Пенсійний кур'єр".

В Україні, як чоловіки, так і жінки, можуть вийти на заслужений відпочинок після досягнення 60 років. Ті, хто до цього віку не зміг добрати необхідний стаж, можуть докупити його або продовжити працювати до 63 або 65 років, коли умови для виходу на пенсію дещо пом'якшуються. Проте є категорії українців, які можуть не чекати на пенсійний вік і вийти на відпочинок раніше.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Люди, зайняті у виробництві сільськогосподарської продукції, мають змогу вийти на пенсію достроково. До списку тих, хто має таке право, входять трактористи, доярки, українки, які працюють на с/г підприємствах і виховали від п'яти дітей.

Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ще з радянських часів деякі колгоспники мали досі мають право на дострокову пенсію. Зокрема, це трактористи, доярки, свинарки-оператори, жінки, що вирощують та збирають тютюн, а також жінки, які працюють у сільськогосподарському виробництві та виховали п'ятьох і більше дітей", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, плюс 660 гривень до пенсії: українців потішили новим підвищенням, але пощастить не всім.

Також наш портал інформував благодійні пенсії: коли і як українцям отримати додаткові виплати.

Крім того, ми писали, що українцям відмовляють у субсидіях: хто проведе опалювальний сезон без допомоги.