В Україні з кожним роком вимоги до стажу для виходу на пенсію зростають, тож вийти на заслужений відпочинок стає дедалі складніше. Втім, українці, які недобрали потрібну кількість страхового стажу, можуть отримати тимчасову держдопомогу. Де оформити виплати та які документи потрібні, повідомляє Соціальна інформаційна платформа.

Для отримання такого виду допомоги українець має досягти пенсійного віку, який становить 60 років та не отримувати жодних соціальних виплат. При цьому потрібно мати не менше 15 років страхового стажу, а середньомісячний сукупний дохід сім'ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не повинен перевищувати прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Розмір допомоги невеликий і визначається як різниця між прожитковим мінімумом для громадян, які втратили працездатність та середньомісячним доходом сім'ї у розрахунку на одну особу за останні пів року. При цьому розмір виплати не може бути вищим за прожитковий мінімум для непрацездатних громадян.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Для отримання допомоги потрібно зібрати низку документів. Насамперед це відповідна заява, а також паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, довідка про трудовий стаж та декларація про доходи. Подати пакет документів можна до органів соцзахисту або до найближчого ЦНАПу.

Раніше портал Знай повідомляв, плюс 660 гривень до пенсії: українців потішили новим підвищенням, але пощастить не всім.

Також наш портал інформував благодійні пенсії: коли і як українцям отримати додаткові виплати.

Крім того, ми писали, українцям відмовляють у субсидіях: хто проведе опалювальний сезон без допомоги.