У понеділок, 28 листопада, розпочався Різдвяний піст. Спеціально для віруючих ми маємо чудові поради для пісного меню. Пост триватиме до ранку 7 січня 2023 року.

Під час посту віряни намагаються дотримуватися вказаних церковними канонами правил і заборон, які стосуються вживання в їжу тих чи інших продуктів.

Цього разу ми разом дізнаємось, як правильно організувати режим харчування на весь час посту з 28 листопада до 6 січня включно.

Різдвяний піст 2020, скрін - YouTube
Різдвяний піст 2020, скрін - YouTube

Цей пост не найсуворіший, він близький до Петрова. Найголовнішими продуктами у ці 40 днів є різні види каш. Можна розділити харчування у період на етапи.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

З 28 листопада по 19 грудня. У понеділок можна їсти кашу, але без масла. У вівторок, четвер, суботу та неділю можна до раціону включати рибу. У середу та п'ятницю – сухоїдіння.

20 грудня – 1 січня. У вівторок і четвер заборонено їсти рибу, а от гаряча їжа з додаванням масла дозволяється. В інші дні тижня правила харчування такі самі.

2 – 6 січня. Ці дні Різдвяного посту є найсуворішими. У понеділок, середу та п'ятницю – сухоїдення. У вівторок і четвер можна вживати гарячу їжу, але без додавання масла, а ось у суботу та неділю можна додати масло.

У період Різдвяного святвечора 6 січня їсти не можна до того моменту, поки на небі не з'явиться перша зірка, і вже після цього можна їсти сочиво.

Святвечір, https://www.kp.ru/online/news/3347067/
Святвечір, https://www.kp.ru/online/news/3347067/

У піст перед Різдвом є не лише обмеження в їжі, а й кожній людині важливо щиро покаятися у своїх думках та вчинках.

Нагадаємо, коли починається Різдвяний піст, що заборонено робити цими днями і які молитви потрібно читати.

Раніше ми повідомляли, що Миколая 6 грудня, Різдво 25 грудня, а Хрещення 6 січня: українці голосують за новий календар православних свят.