Українці у Польщі виплатили майже стільки ж податків, скільки Польща витратила на допомогу українцям.

Дані Ukraine Support Tracker, Bartosz Marczuk та Польського фонду розвитку. У дослідженні зазначають, що навіть значні витрати Польщі на систему освіти та охорони здоров'я частково вирівнюються завдяки сплаченим податкам. Про це повідомляє видання ukrayina.pl.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Біженці з України сплатили у польську казну податків на 2 мільярди євро від початку повномасштабного вторгнення російських збройних сил в Україні. Це втричі більше, ніж країна витратила на допомогу переселенцям.

Польська влада витратила близько 3,5 млрд злотих (750 млн євро) на допомогу українським громадянам, які рятуючись від війни в Україні приїхали до сусідньої країни.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Інфографіка
Інфографіка

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), станом на 13 липня 5,83 млн українців перебувають у Європі як біженці, з них 3,65 млн осіб, або 63%, запросили соціальний захист. З усіх зареєстрованих українських біженців 1,22 млн осіб або 21% вирушили до Польщі та запросили там соціальну допомогу.

Значна частина грошей на допомогу була витрачена поляками з приватних заощаджень. Але цей баланс не показує всієї правди, адже Польща витрачає дуже багато грошей на освіту та охорону здоров'я.

Нагадаємо, ми писали, що держава компенсує частину витрат: інструкція, як отримати гроші за генератор та кому пощастить.

Як повідомляв "Знай.ua" деяких українців під час оформлення субсидій не перевірять на борги: хто отримає допомогу.

Також "Знай.ua" інформував, Нова пошта запустила корисну під час війни послугу: які можливості з'явилися у клієнтів.