Взимку дівчатам варто приділити особливу увагу не лише правильному догляду за шкірою, а й підбору декоративної косметики. Часто буває, що макіяж не проходить "тест на міцність" через мокрий сніг, стягнутість і лущення на обличчі. Проте вирішити цю проблему можна.

Ці правила є елементарними, але багато хто про них просто забуває. Давайте згадаємо разом.

Дівчина наносить макіяж, фото glamours.name
Дівчина наносить макіяж, фото glamours.name

Зволожуйте шкіру губ

Слід додати до щоденного догляду активні зволожуючі засоби для губ – бальзами та маски. Використовувати їх лише вночі, а вдень лише в тому випадку, якщо ви не збираєтесь виходити з дому. А перед виходом надвір слід використовувати поживну гігієнічну помаду з маслами і вітаміном Е.

Але, забудьте про блиск для губ. У його формулі занадто багато води, через яку губи обвітряться ще більше.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Догляд за губами взимку, фото з вільних джерел
Догляд за губами взимку, фото з вільних джерел

Відмовтеся на якийсь час від сухих текстур

Заміна тіней, рум'ян та скульптора на кремові забезпечить шкірі додатковий захист від холоду, не підкреслить лущення та з меншою ймовірністю викликає подразнення на морозі.

Не використовуйте тональні засоби на водній основі

Невагомі тональні флюїди, які ми використовували все літо, для зими не підходять. Велика кількість води у складі змушує шкіру ще активніше сохнути та обвітрюватися і майже завжди викликає подразнення. Взимку тональний крем краще вибирати з більш щільною текстурою та поживними компонентами.

Будьте обережні з тушшю

Через снігопад звичайна туш миттєво розтечеться. В цьому випадку підійде водостійкий варіант, а краще термотуш. Цей продукт просто змивається теплою водою, але від прохолодного снігу з нею нічого не станеться.

Кисті для макіяжу
Кисті для макіяжу / Pexels

Віддайте перевагу дбайливим засобам для демакіяжу

Макіяж взимку краще змивати гідрофільним маслом. Воно легко розчинить будь-яку, навіть стійку косметику, і забезпечить шкірі додатковий догляд. Якщо для демакіяжу ви використовуєте міцелярну воду, віддайте перевагу засобам із вітаміном Е у складі.

Раніше ми писали про те, який засіб урятує срібні прикраси від темного нальоту

Як повідомляв Знай.ua, дешевий спосіб швидко очистити чавунну сковороду: коштуватиме копійки